Податоци водени за (добро) одговор на вашите прашања

Без податоци, вие сте само некој со мислење

ЧПП Business Web, Real Estate, Tech ажурирани од 2010 година

Исто така прашајте вашето персонализирано прашање !

 
започнете рекламна кампања

Тренер за SEA: стартувајте ја вашата кампања на Google Ads со експерт

Создадете и оптимизирајте ја вашата кампања на Google Ads со вашиот специјалист Profiscient во SEA. СОЖС одговара на платеното упатување,…
Пример-на-виралност-Предизвик со ледени копчиња

Што ја прави содржината вирална на Интернет?

Ако сте запознаени со веб-маркетинг или SEO блогови, веројатно веќе сте прочитале статии или…
купи стан во Ирска

Купување или изнајмување стан во Ирска?

Со оглед на високите цени за изнајмување, дали треба да купите стан во Ирска кога имате можност за кариера?…
google nofollow казна за врската

Можна е казна на Google за линковите nofollow?

Веб-страницата што прави врска со „кликање“ до друга локација испраќа позитивен сигнал до Google. Сајт кој…
проценета вредност на веб-локацијата за онлајн бизнис

Како да се процени вредноста на веб-страницата или веб-бизнисот?

Многу софтвер нуди автоматска проценка на вашата веб-локација, особено врз основа на бесплатни податоци за…
психологија на купувачот на недвижности

Како (добро) да се преговара за купување недвижен имот? (стан, куќа...)

Решивте да преземете акција, да ја купите вашата главна резиденција или за инвестиција за изнајмување. Како добро да се преговара...
луд станар

Иден отуѓен станар во БРЕСТ?

Откако ви ги претставив првите 10 од моите најлоши станари, а потоа случајот на тешко управување со отуѓениот станар,…
неплатена кирија што да правам

Неплатена кирија: што да правам?

Кога поседувате една единица за изнајмување, со заем за отплата секој месец, влијанието на неплатената кирија е големо. Тоа…
истечени аукции за име на домен

Истечени домени: зошто и како да ги вратите?

Многу SEO се заинтересирани за истечени домени. Навистина, добра референца во Google е линкови + содржина. За да добиете…
совети за управување со изнајмување

10 (докажани) совети за управување со изнајмување

Добриот инвеститор е и добар менаџер. Еве неколку совети за управување со изнајмување кои ќе ви помогнат да живеете добро во наредните години…
маалски нарушувања психијатрија

Проблеми во соседството: кога сопственикот управува и со психијатриски итен случај

Кога ги купив моите први имоти, пополнив прекрасни EXCEL листови, каде што кириите тивко ги надоместуваат месечните исплати на…
купи или изнајмува главно живеалиште

Купување или изнајмување на вашата главна резиденција во вашиот град?

Штом потпишав траен договор по моите студии, го купив мојот прв стан. Сè уште бев во цимер и имав ...
онлајн анкета измама

Заработувате пари со анкети: старата школска измама?

Во 2010 година, ја напишав првата верзија на овој напис за измамата со онлајн анкети. Прво помислив...
работа одбиен приход од имот

Кои трошоци може да се одбијат од приходите од имот?

Форумското прашање на денот се однесува на трошоците за развој на паркинзи и зелени површини. Можеме ли да ги заклучиме од ...
Ризик од прекласификација како дилер на имот

Ризик од преквалификација како трговец со имот: како да се избегне?

Корисникот на Интернет размислува за стратегија на повеќекратни набавки за да предизвика и одржи дефицит на земјиште, за да го ограничи оданочувањето. Овој…
тешки клиенти преговарач за недвижен имот

Топ 10 тешки клиенти за преговарач

Во 2012 година имав задоволство да направам замена како преговарач за недвижнини во нотарска канцеларија. По…
што да правам избор живот пари

Што да правите со вашиот живот и вашите пари? Основи

Најважно е да го искористите вашето време (вашиот живот) и парите според вашите ПРОЕКТИ. Кои се твоите…
Пазарот на балон на недвижности паѓа

Балон за домување? Дали пазарот ќе падне во 2022 година?

Откако се заинтересирав за недвижности, односно од мојот магистерски труд 2 во 2004 година, секој месец читам…
најлошото станбено закупец

Инвестиции во недвижен имот: Топ 10 од моите најлоши станари

Откако го купив првиот стан во мало владение во 2007 година, се одлучив за купување на комплетни згради потоа. Идејата…
Прва инвестиција за изнајмување BREST

Прва инвестиција за изнајмување - 2007 до 2022 година

На крајот на 2007 година, го направив моето прво купување за изнајмување со T1 во БРЕСТ. Речиси 3 години по моите студии,...
колку долго да се позајмува

Заем за недвижен имот: за кое времетраење (логично) да позајмувате?

Периодот на заем за купување на недвижен имот не е секогаш избор. Светот е поделен во 2 категории,…
брзо продавајте недвижен имот

Како брзо (и по висока цена) да продадете недвижен имот? (стан, куќа итн.)

Често слушам продавач да заклучува: „Не се брзам“. Сепак, иако е разумно малку да се тестира цената…
Совети за купување и продавање на недвижен имот

Список за проверка за купување недвижен имот од куќа или стан: 8 витални проверки

За да ви помогнам во потрагата по стан или куќа, ви предлагам листа од 27 совети/прашања…
Прилагодена облека

Персонализирана облека: каков интерес за една компанија?

Зголемувањето на неговата слава и неговата продажба е предизвикот што секоја компанија мора да го преземе секојдневно. Постојат неколку начини да го направите ова…
деловно разбирање

Разбирање на концептот на правна форма во создавањето бизнис

Неколку чекори се од суштинско значење за создавање на компанија. Меѓу задолжителните и не безначајните е изборот на…
Ризик на сопственикот на имот за изнајмување

Ризикот за изнајмување на (храбриот) сопственик кој инвестира во недвижен имот

Трката со времето започна: Сè уште треба да издржам 23 години пред да ги продадам моите први згради.…
Купување куќа продажба во доживотен ануитет

Дали треба да ја купите или продадете вашата куќа во животот?

Од 2013 година и првото пишување на овој напис, доживотниот ануитет се разви во мојот оддел (29). Во тоа време, тој…
како да изберете веб-домаќин

Како да изберете добар веб-домаќин за веб-страница со голем сообраќај?

Интернетот има речиси 2 милијарди веб-страници во 2022 година, а оваа бројка е далеку од стабилизирање. На…
говорник-директор

Директорот на синџирот на снабдување: на кое ниво интервенира?

Директорот на синџирот на снабдување е одговорен за координирање на операциите за да се обезбеди непречено функционирање на синџирот на снабдување.…
слика-компании-микрофон

Слушалки со микрофон: 3 критериуми за компании

Во професионален амбиент, слушалките со микрофон се многу практичен додаток. Ги задоволува потребите за мобилност и…
промовира-настани-како-да-бренд-за време

Како да го промовирате вашиот бренд на настани?

За да привлечете нови клиенти и да стекнете видливост, мора да усвоите ефикасна комуникациска стратегија. Тоа е во оваа…
инвестираат акции на SCPI

SCPI: дали (луцидно) треба да се претплатите на акции?

Акронимот SCPI одговара на граѓанска инвестициска компанија во недвижности. Ова се нарекува „рок-хартија“. Вие држите…
дизајн на движење

Дизајн на движење: алатка за комуникација полна со потенцијал

Неодамна, светот на маркетингот изнесе концепт со висока додадена вредност, но чиј стратешки интерес не е…
потрошувачи-прашања-вие-прашајте-панел

3 прашања што треба да ги поставите на вашиот панел за потрошувачи

Составувањето панел за потрошувачи не е секогаш лесно. Откако ќе се соберат поединците, сè уште е неопходно да се најдат соодветните прашања…
Услуга за споредување на шопинг CSS

Услуга за споредба на купување (CSS): дали треба да ја користите (само) онаа на Google?

Услугата за споредување на купување (CSS) е родена од осудата на Google во 2017 година на парична казна од 2,4 милијарди…
start-status-for-eurl-bon

EURL: добар статус за почеток?

За претприемачите кои сакаат да го започнат својот бизнис, изборот на правен статус е основна грижа. Тоа ја одредува ...
во кои-области-интервенира-3d-печатење

На кои полиња интервенира 3D печатењето?

Исто така наречено производство на адитиви, 3D печатењето е збир на процеси кои се потпираат на додавање материјал преку моделирање.…
веб 3 полигон

Научете Web3 – станете развивач на блокчејн

Мојот интерес за развој на Web3 и блокчејн навистина започнува во 2022 година со ова објавување работа на…
фидуцијарните друштва

Улогата на корпоративен фидуцијар

Од завршување на административните процедури до сметководство и човечки менаџмент, секојдневното управување на компанијата понекогаш може да биде тешко.…
недвижен имот-како-да-оптимизирате-профитабилноста-на-имот

Недвижен имот: како да се оптимизира профитабилноста на имотот?

Изнајмувањето на вашиот имот не мора да ви гарантира добар поврат на инвестицијата. Многу инвеститори...
безбедно-е-трговија

Е-трговија: како да ги обезбедите вашите пратки?

Во секторот за онлајн продажба, испраќањето на пакети мора внимателно да се подготви. Пред сè, треба да размислите за…
sms-campaign-when-to-choose-to-launch-it

СМС кампања: кога треба да изберете да ја стартувате?

Појавувајќи се во исто време со првите мобилни телефони, СМС (услугата за кратки пораки) сега се меѓу маркетинг-лостовите…
декрипција-на-енергетскиот-транзициски-закон-за-зелен-раст

Дешифрирање на законот за енергетска транзиција за зелен раст

Борбата против климатските промени и оптимизацијата на енергетската независност се две суштински прашања што ги следи француската држава. Ова е…
продаваат бесплатно

Дигитален номад: се продава бесплатно?

Терминот дигитален номад често се поврзува со хонорарен систем кој ви овозможува да работите целосно од далечина од…
упатување-франкофонски-избери-која-агенција

Франкофонско повикување: која агенција да се избере?

За да се распореди ефективна стратегија за природно референцирање (SEO), агенциите за оптимизација станаа суштински играчи за компаниите.…
рециклирање на органски материи

Како да се рециклира органската материја во прехранбената индустрија?

Секоја година во прехранбената индустрија се произведуваат тони отпад. 70% е органски отпад. Станува збор за остатоци...
слика-зголемување-цифри-како-да-продажба

Како да ја зголемите продажбата преку вашите дигитални канали?

Важноста на дигиталните канали во маркетинг и продажната стратегија на компаниите е добро утврдена. Кога се користи добро,...
е-трговија со морска храна

Како да напредувате страницата за е-трговија со морска храна?

Луиз ни пишува за нејзината страница за е-трговија со морска храна: „Добра вечер Ерван, повторно голема благодарност...
рециклирање на органски материи

Зелен бизнис: еколошки одговорни производи се продаваат 7,1 пати подобро

Со задоволство практикувам рециклирање користејќи ја мојата жолта корпа, но имам тенденција да бидам претпазлив за се...
Станете инвеститор во недвижнини

Како да станете инвеститор во недвижнини?

Недвижностите се еден од најпрофитабилните и најстабилните пазари, а исто така претставуваат мал ризик за оние кои…
најдобри dofollow директориуми за оптимизација

Топ 35 најдобри директориуми за оптимизација за напад за 2022 година

Еве ја мојата листа на 35 најдобри директориуми за оптимизација без линкови, за да го подобрите вашето оптимизација во Google во 2022 година.…
affiliate-training-errors-1200

Припадност: обука за избегнување грешки

Припадноста е решение сè попопуларно кај претприемачите кои сакаат брзо да заработат приход. Достапно за…
Криза на цените на недвижностите

Дали недвижностите се враќаат на цените од пред кризата?

Дали е прескап пазарот на недвижности? Дали вреди да се купи? Пазарот на недвижности ги следи трендовите видете…
одбивање на станбен кредит

Преседан за услов за заем: не стекнување договор повеќе да не купувате?

Можеме ли да го искористиме изговорот на суспензивниот услов за добивање кредит за да се откажеме од купување на имот? Тоа е прашањето…
предвремена отплата на заемот

Предвремена отплата на заемот: дали е интересно за вас?

Дали е добра идеја да го откупите (ликвидирате) вашиот договор за животно осигурување за предвремена отплата на заемот? Тука е…
добро време за купување или продавање недвижен имот

Дали е вистинско време да се купи или продаде недвижен имот?

Сите професионалци за недвижности ќе ви кажат: „тоа е вистинско време за купување!“. Очигледно, доаѓа од преговарач,…
Оптимизација стратегија заработи линкови

5 (докажани) стратегии за оптимизација за да заработите врски во 2022 година

„Здраво Ерван, како си? Моментално работам во компанијата culaud (https://www.culaud.fr/) целта е да генерира повеќе сообраќај и затоа повеќе…
стручна-придружба-анализа-на

Анализа на професионална поддршка

Бизнисот е високо конкурентна средина. Има многу можности вработените да се истакнат. Сепак, тие се…
линкови на целата локација

Оптимизација: дали треба да се избегнуваат врски на целата локација (футер, менија, итн.)?

Се обидувате да ја направите вашата е-трговија позната и природно, ова бара добро оптимизација. Но, да резимираме, SEO…
известување-модерна ип

3 клучеви за модерно известување за проекти

Извештајот за проектот овозможува периодично да се одредуваат индикаторите за успешност на проектот. Тоа е суштински елемент…
MOZ SERP Корелација

Пазарот на недвижности во 16-тиот арондисман на Париз

Пазарот на недвижности во Париз 16 е првенствено потрага по локација, населба и улица. Само на…
семинална стратегија

Зошто големите брендови користат омниканална стратегија?

Добив едноставно прашање оваа недела: што значи омниканална стратегија? Поврзано прашање: дали треба да дадеме…
YouTube бизнис води

Компанија: дали вашите изгледи се на YouTube?

Прва платформа за хостирање видео и пребарувач број 2, YouTube повеќе не е само забава. На…
Подобрете го односот со клиентите

3 совети за ефективно подобрување на односите со клиентите

Бизнисот кој сака да биде успешен мора да посвети особено внимание на односите со клиентите. Славата и развојот...
слика-продажба-на-интернет-a-main-supervised-practice

Продажба на Интернет: надгледувана практика

Вие сте професионалец и сакате да отворите страница за е-трговија, но не знаете од каде да започнете. Вие…
инфлуенсер маркетинг

Како да користите инфлуенсер маркетинг за да го развиете вашиот бизнис?

Со години правам инфлуенсер маркетинг без да знам. Мојот секојдневен живот е SEO (природна референца). Јас им помагам на…
LMS алатка за креирање на вашата обука и учење

LMS (Систем за управување со учење): моќна образовна алатка

Во ерата на глобализацијата, сведоци сме на вистинска револуција во новите технологии и дигитализацијата. Така, неколку…
Изнајмување кутија за стратегија за оптимизација

Изнајмување кутии: како да ги придобиете клиентите со Интернет?

Добивањето клиенти на Интернет значи да ја направите вашата веб-страница повидлива. Денеска ви прикажувам пример со…
одржување на вордпрес

Зошто да се префрлите на уредникот Гутенберг за вашата страница на WordPress?

За да започнете, што е уредувачот на блокови Гутенберг? Исто така наречен уредник на блокови на WordPress или уредник Гутенберг, тој е уредникот…

Инвестирање во Ирска (купување стан, изнајмување итн.)

Добив прашање оваа недела во врска со проект за инвестирање во имот во Ирска во форма на купување стан…
Користете го доменот за точно совпаѓање на EMD за оптимизација

Дали треба да користам EMD (домен со точно совпаѓање) за оптимизација?

Доменот за точно совпаѓање (EMD) е име на домен што ги содржи клучните зборови од барањето на кое…
Како да успеете во вашата е-трговија

Како да успеете во вашата е-трговија? 3 основни пребарувања

Успехот на е-трговијата зависи од генерираниот промет. На Интернет, 1% од квалификуван сообраќај = 1% од прометот.…

Како да се пресмета зголемувањето на киријата?

Сопственикот или закуподавачот има право да ја ревидира закупнината на неговиот имот во одреден временски период…

Агенција без провизија: што ако заштедите пари?

Терминот агенција без провизија е во контраст со традиционалните практики на агенцијата. Кога ќе го ставите вашиот имот на продажба во агенција…
Како да се развие меѓународен стартап

Како (правилно) да се развие стартап на меѓународно ниво?

Меѓународниот развој на една компанија е логичен чекор кога изгледите за раст на нејзината…

Кои се клучевите за добра инвестиција за изнајмување?

Во време на криза, недвижностите смируваат. Ова е причината зошто каменот останува една од омилените инвестиции на Французите,…
логото за успех на бизнисот

4 совети за успешен дизајн на деловно лого

Централен елемент на имиџот на брендот и брендирањето на компанијата, логото е моќна маркетинг алатка. Затоа следете…
персонализирано-корпоративно пакување

Придобивките од персонализираното пакување за вашиот бизнис

Комуникацијата е од суштинско значење за секој бизнис и може да има различни форми. Меѓу најчестите и најефикасните,…
професионална употреба на виртуелната реалност

Зголемена реалност и виртуелна реалност: кои се професионалните употреби?

Кога бев тинејџер, виртуелната реалност беа слушалки наменети за игри на компјутер или конзола (Nintendo Virtual Boy...
Зошто градење тим

Зошто активностите за градење тим се неопходни за компаниите?

Градење на тим или засилување на тимот се практикува од 1980 година. Ако Англосаксонците ја сакаат оваа алатка за управување,…
обединети раце кои се здружуваат

Техничари: како подобро да управувате со вашите секојдневни интервенции?

Без оглед на секторот на дејност во кој работите, сигурно имате техничари во вашата работна сила. Овие вработени се…
успешна кампања за партнерство

Како да успеете во кампања за партнерство без стрес?

Припадноста е во смисла на интернет маркетинг е фактот на промовирање на своите производи и услуги преку соработници /…
Ден на конференцијата SEOCamp 2013 година

SEO Camp Day Angers: што се смени од 2013 година?

Во 2013 година, учествував на Денот на кампот за оптимизација во Анџерс. Додека тивко ја рециклирам мојата содржина, се прашував…
офлајн бизнис дигитална трансформација

Дигитална трансформација на офлајн бизнис

Што може да направи дигиталната трансформација за вас и вашиот бизнис? Темата е во тренд, но секогаш се дискутира под…
Производот за е-трговија не е достапен SEO

Е-трговија: што да се прави со каталог производ кој повеќе не се продава?

Прашањето на неделата ни доаѓа од Клементин: што да правите кога производ во вашата е-трговија веќе не е достапен...
бесконечно лизгање оптимизација

Хармоника, бесконечен свиток, јазичиња: дали е добро за оптимизација?

Дали треба да ги сметаме хармониките (хармоника), бесконечниот свиток и јазичињата како благослов за корисничкото искуство и природното упатување…
Јас го заземам своето место - Alex Dupont SB 29

[Tribute] Алекс Дупон е дел од брендот Stade Brestois 29

Алекс Дупон почина на 1 август 2020 година. И сè уште сум малку емотивен поради тоа во 2021 година. Sofoot го сумираше брилијантно…
Поддомени и оптимизација

Дали поддомените треба да се користат за оптимизација?

„Здраво Ерван, имам брзо прашање за поддомени. Правам страница што продава 3 категории производи.…
Агенција за референцирање на Интернет

Што прави агенцијата за оптимизација?

Една од недостатоците на професионалниот блог? Да се ​​биде премногу остар, премногу специјализиран, кога мнозинството читатели веќе се борат да…
Промовирајте производи со инфлуенсер

Како да ги промовирате своите производи и услуги на интернет? Со инфлуенсери!

Претприемачот кој сака да ги продава своите производи на веб има неколку опции: „Платено“ референцирање = спонзорирани врски (СЕА).…
Најдете го слоганот на компанијата

6 совети за наоѓање привлечен слоган за вашиот мал бизнис

„Само направете го тоа“, „Затоа што вредам“, „Што друго“, „Животот е убав, за возрасни и…
упатување на спам лажно оптимизација за сообраќај

Препорака за спам: лажен сообраќај, посетители роботи за да ве привлечат

„Добро вечер Ерван, се надевам дека си добро. Имам голем дел од сообраќајот на мојот сајт sealoft.fr кој доаѓа од bottraffic.live (од…
Подобрете ја видливоста на веб-страницата

Како да се подобри видливоста на страницата на одредени региони?

„Здраво, имам прашање што мојот претпоставен за стажирање би сакал да ви го пренесам. Како што можете да видите на документот,…
Договор за одржување на веб

Што е договор за одржување на веб-локација?

Веб-страницата е како градина. Откако ќе се создаде, ќе се монтира, потребно е редовно одржување за да остане на својата…
Инвестирајте Биткоин Набила

Биткоин: дали треба да му верувате на Набила да управува со вашите средства?

Во 2018 година, Набила објави видео на Snapchat, во кое промовираше биткоин: https://youtu.be/Xgx0DmPIMLc „дури и ако…
Веб алатки за изградба

5 типа на дигитални алатки кои го поедноставуваат животот на градежните професионалци

Влијанието на дигиталот се протега на сите области, дури и во градежништвото. Навистина, професионалците во овој сектор можат да…
Најдобрите алатки за LinkedIn

Топ 7 од најдобрите алатки на Linkedin за зајакнување на вашиот ROI

LinkedIn еволуираше од социјална мрежа за барање работа во платформа посветена на професионални односи.…
Подобрете го сообраќајот на оптимизација за модна облека за е-трговија

Како да се подобри сообраќајот на страницата за е-трговија за мода и облека што започнува?

Малку пред празниците, добив е-пошта од Брајан, кој работи на природно референцирање (SEO) на е-трговија...
што да правиме со истечен домен

Купување на истечен домен: тема и управување со линкови

„Здраво Ерван, јас сум Гијом и сум дел од промото CPEC59 од Формауест. За личен проект, јас…
SEMrush Истражувачки прашања за клучни зборови

Лиценца: Истражување на клучни зборови и истражување на популарни прашања со SEMrush

Понекогаш слушам на тренинг „не знам да пишувам“; „Немам идеи“. Но, работата на SEO е…
хакирање на веб-страницата на WordPress

Како да обезбедите веб-страница на WordPress жртва на хакирање и спам?

Ако, како мене, управувате со неколку веб-локации користејќи Wordpress, можеби веќе сте го добиле следното предупредување: со пишување…
Барајте заглавија преголема грешка RM Sport TV

Барајте заглавија премногу големи на RMC Sport: како да се поправи оваа порака за грешка?

Кога ја отворив RMC SPORT една вечер, ја добив следнава порака: „заглавјата на барањето се премногу големи“. Сватив…

Окупирајте сместување на SCI бесплатно

Кои се условите и последиците од бесплатното сместување на SCI? „Здраво, имаме...
видови на професионално осигурување

5 (веродостојни) причини да се осигурате како професионалец

Влегувањето во претприемништво е облог што вклучува многу ризик. Соодветно е да се ограничи штетата за да се претплатите…
дефиниција за хакирање на раст

Хакирање на раст – маркетинг на раст: ги подобрува вашите основи

Штотуку прочитав статија за „топ 10 хакери за раст“ што треба да ги следам на Твитер. Освен што меѓу ...
аутсорсинг веб маркетинг

Зошто и како да го нарачате вашиот веб-маркетинг?

Аутсорсинг или „аутсорсинг“ се состои во делегирање на друга компанија задача за извршување на некоја задача. Направивме…
подобрување на употребливоста на дестинациската страница на AdWords

Како да ја подобрите употребливоста на вашата целна страница?

Квалитетот на целната страница е од суштинско значење во спроведувањето на стратегијата за оптимизација. Исто така, Google ...
безбедно плаќање преку Интернет

Како можете да бидете сигурни дека ќе ги обезбедите вашите онлајн плаќања?

Ако сте навикнати да купувате стоки и услуги преку Интернет, соодветно е да…
физичко медиумско рекламирање

Медиумите за физичка комуникација остануваат привлечни

Ако е вистина дека денес дигиталната комуникација добила земја, не смееме да го изгубиме од вид фактот...
конверзија на е-трговија

Конверзија во е-трговија

Дали сакате да ги претворите вашите посетители во купувачи? Ова е сосема нормално, бидејќи тоа е целта на онлајн продавницата. јас…
интранет сајт

Дали треба да се оптимизираат интранет-страниците или страниците чиј пристап е заштитен?

„Здраво, имам мало прашање во врска со SEMrush. Дали е можно да се опорави со SEM Rush или друга алатка, податоците…
креирајте датотека за пребарување

Како да креирате датотека за пребарување?

Совршено ги идентификувате вашите цели и сакате да започнете кампања за пребарување преку е-пошта? За жал губиш премногу...
Бинг Webmaster Tools

Видете ги линковите до вашата страница бесплатно и ефикасно со Алатките за веб-администратори на Bing?

Битката се води со години меѓу Бинг и Гугл. Ниво на популарност на пребарувачот, дистрибуција на…
Конзола Google Барај

Google Search Console: 6 професионални совети за зајакнување на вашиот сајт

Од јануари 2018 година, Google ја прегледа Search Console... за да ја направи суштинска алатка за секој развивач/SEO. Еве 6…
Име на домен на домаќин на CMS

Основа на успешна веб-страница: име на домен, хост и CMS

Како и скоро сите во мојата генерација, сама научив информатика. Потоа отидов на правен факултет.…
Пакувањето за е-трговија остава добар впечаток

Пакување за е-трговија: како да оставите добар прв впечаток кај клиентот?

Многу Французи денес се свртуваат кон сајтовите за онлајн продажба за да купат и…
Направете повеќе прегледи на YouTube

YouTube SEO: како да добиете повеќе прегледи на вашите видеа?

Во моментов, Youtube има речиси милијарда високо активни корисници. Ако инфлуенсерите брзо ја зграпчат нишата за да…
маркетинг комуникациска поддршка рекламен објект

Маркетинг комуникациски материјали и промотивни предмети: какви опции имате?

Рекламирањето е важен елемент за комуникација со потенцијалните цели. Комуникациски медиуми и рекламни објекти…
Јавен сервис за дигитализација на CRM

Како може CRM да помогне во дигитализацијата на јавниот сервис?

Во дигиталната ера, сите деловни претпријатија го дигитализираат своето работење. Јавниот сервис исто така не е…
стратегија за промотивни предмети летна продажба

Промотивни артикли: каква стратегија да се усвои за летото и за продажбата?

Во текот на летниот период и продажбата, компаниите можат да имплементираат различни комерцијални или комуникациски стратегии. Тоа…
Комуницирајте во време на криза

Социјални мрежи: како да се комуницира во време на криза?

Веќе не е тајна за вас: да се биде на социјалните мрежи овие денови е витален како…

Како да обезбедите веб-маркетинг на производ кој изгледа не многу секси како гумената заптивка?

Веб маркетингот опфаќа техники за рекламирање што се користат на Интернет за да се зголеми продажбата на производ или услуга.…

Како да се интегрира SEO во вашата стратегија за влезен маркетинг?

Маркетингот е поле на активност составено од многу специфични техники. Тие им овозможуваат на промотерите на страниците да имаат поголема видливост. Како таква, влезната…
домаќин на миграција на веб-страница

Кои се критичните фактори што треба да се земат предвид при изборот на нов веб-домаќин за мигрирање на веб-страница?

Постојат илјадници веб-домаќини на интернет, со компании кои постојат откако мрежата започна…

Како е-трговијата го зазема своето место на пазарот за внатрешна декорација

Во 70-тите, гаражата во центарот на мојот град ја премести својата активност од центарот кон периферијата.…

Кој персонализиран рекламен објект треба да се фаворизира за VSE / SME?

Персонализираните промотивни предмети се мали додатоци кои можат да се користат како поддршка за логото или слоганот на компанијата. Тие главно нудат две предности на наведените структури.…
пакување за е-трговија

Пакување за е-трговија: какви решенија за ССО/МСП?

Периодот е особено зафатен, и вирално и за е-трговија. Навистина, со Ковид-19, купувањето преку е-трговија е…
продавница за нула отпад

Отворете ја вашата е-продавница на производи со нула отпад!

Екологијата и заштитата на животната средина се во срцето на сите грижи денес, една од причините зошто доброто…
Иден облак USB-диск

Каква иднина за USB-клучот во ерата на облакот?

Складирањето податоци се развива со вртоглаво темпо. Моите први игри на CPC 664 мораа да се напишат рачно…
оптимизирајте го неговиот UX за неговата страница за е-трговија

Дали е навистина суштинско да го оптимизирате вашиот UX за вашата страница за е-трговија?

Ако имате страница за е-трговија, ќе забележите дека се повеќе играчи во секторот се одлучуваат за пристап…
водич за лого на социјалните медиуми

Водич за логоа на социјалните медиуми

Преку нашите услуги за дизајн на лого, имавме можност да работиме со неколку професионалци кои сакаат да создадат…
безбеден wordpress блог

Како (добро) да го обезбедите вашиот блог под WordPress?

Сите знаеме дека интернетот стана првата алатка за истражување и првата платформа за купување за пошироката јавност.…
господар на социјалните мрежи

Социјални мрежи: како да станете мајстор во ова прашање?

Инстаграм, Твитер, Фејсбук, Тик Ток и Јутјуб станаа толку важни што денешното општество повеќе не може да ...

Како да го потврдите присуството на вашата компанија на саем?

Саемите и саемите се ефективен лост за прикажување на бизнис. За жал, учеството не е доволно...

Е-трговија: 3 основни точки за да го поставите испраќањето на вашите пакети

Започнувањето активност за е-трговија никогаш не било толку едноставно од техничка гледна точка, но никогаш не било толку деликатно поради…

Лол „Про тим“

28: Прв судир на Т03... И прва победа: 2020: 3 март 15: КОВИД-03 ни се заканува. Училиштата се затворени и јас…

4 начини да го промовирате вашиот бизнис со низок буџет

Некои компании одвојуваат голем дел од својот буџет за маркетинг и комуникација. Овие инвестиции го зголемуваат…
Дигитален киоск во галерија

Зошто да се опремите со интерактивен киоск или маса на допир за професионални настани?

За успех на семинар, работилница, па дури и саем, не е невообичаено да се видат компании…
купете обожаватели на социјалните мрежи

Дали треба да купуваме фанови и „лајкови“ на социјалните мрежи?

Многу компании кога ќе започнат на интернет имаат рефлекс да се регистрираат на социјалните мрежи. Времето минува, а...

Која е употребата на дигиталната технологија во Бретања? Интернет корисници, мали и средни претпријатија, заедници…

Во 2013 година, пред точно 5 години, предложив прва статија за употребата на дигиталната технологија во Бретања.…

Веб и телекомуникации: состојба на игра и изгледи за секторот

Пазарот на телекомуникациите и веб-бизнисот е во подем во Франција. Со безусловната интеграција на дигиталните…

Ефективноста на персонализираните јаже за нејзината маркетинг стратегија

Една од најпопуларните маркетинг стратегии за компаниите денес е употребата на кули…
локална промоција на инстаграм

Социјални мрежи: пример за локална промоција на Инстаграм

Во 2014 година, предложив прва статија на Инстаграм. 6 години подоцна, оваа мрежа дефинитивно се смести меѓу мрежите…

Ревизија на оптимизација: 3 (солидни) начини да го зголемите вашиот сообраќај и продажба

На повеќето локации, корелацијата е сосема совршена помеѓу зголемениот сообраќај и зголемениот промет. И…
како да се пресмета еџернкот на Фејсбук

Кои се елементите земени во предвид во рабовите?

Социјалната мрежа Фејсбук во 2019 година имаше повеќе од 37 милијарди активни корисници во Франција. Повеќе од еден од двајца Французи…

Изнајмување канцеларија: што ако споделувањето беше подобар план?

Како дете, можеби сте сонувале да имате продавница, продавница или локал, да бидете трговец или да имате канцеларија на улица...
Динамична диспалија

Дигитални знаци: поврзани екрани на услуга на продавници и бизниси

Веќе минатиот месец ви зборував за дигиталната сигнализација, „приказот“ на екраните надвор од вашиот дом...

Зошто да користите агенција за комуникација при основање бизнис?

Многу компании се резервирани на идејата да го доверат создавањето на нивната веб-страница и нивната дигитална комуникација на…

Сметководство за независни консултанти: 3 концепти кои мора да се разберат!

Кога ќе го започнете вашиот бизнис, еден од првите чекори во бизнис планот е да го одредите неговиот статус. Пребарување…

3 клучни елементи за кампања за дигитални постери

Дигиталниот дисплеј го освојува јавниот простор: улица, места за чекање за јавен превоз (застанете или…

Исчезнување на колачиња од трета страна во Хром: што ќе се промени?

Американскиот гигант Google на 14 јануари 2020 година објави бришење на колачиња од трети страни до 2022 година. Тоа е…

3 (релативно) добри причини да се назначи привремен менаџер

2020 година само што почнува, но веќе е можност да научиме нов израз за некои: привремен менаџер. Знаеш…
зголемете ја публиката на Инстаграм

5 докажани начини да зголемите масовно следбеници на Инстаграм

Инстаграм е една од најпопуларните социјални мрежи во светот. На крајот на 2019 година, имаше повеќе од милијарда активни корисници…

Зошто да ги користите услугите на агенцијата за веб-маркетинг во 2020 година?

Мнозинството креатори и деловни лидери денес имаат компјутерска позадина што им овозможува да се чувствуваат удобно со…

Корпоративно патување – Како да го организирате ефикасно од почеток до крај?

Дали сте претприемач? Дали имате службено патување во тек? Доколку сеуште не знаете како да организирате...

Мобилен засилувач: за што е тоа? Како да го изберете добро?

Добрата комуникација бара добра мрежна покриеност дали за повици или за интернет. Во кампањата…
WebRTC разводна табла

Технологијата WebRTC ги револуционизира можностите на традиционалните телефонски разводни табли

Како што се развиваат технологиите, потрошувачите стануваат сè попребирливи. Можноста, благодарение на продавниците во…

4 чекори за спроведување на вашата дигитална стратегија

Изразот дигитална стратегија не е нов во Франција. Според Google Trends, тој стана доста популарен од 2013 година: Со…

4 (релевантни) причини да користите персонализирани чанти од ткаенина за вашиот бизнис

Во претходната статија, ви објаснив дека и покрај Интернетот и неговите прекрасни маркетиншки можности, рекламните објекти добро…
инсталирај Windows 10 pc legion

Инсталирајте Windows 10 на нов лаптоп Legion (Y540)

Еднаш годишно, малку отстапувам од веб-маркетингот за да го опишам мојот живот малку и да обезбедам…

Не размислувајте само за Dropshipping туку и за бизнис

Редовно, за време на обуката за SEO што ја водам, ме прашуваат за Dropshipping. Видеата изобилуваат на YouTube каде…

Управување со вашето оптимизација кога сте мал бизнис

На интернет, добрата видливост е причината за војната. Ако немате корист од тоа, ќе ги имате сите…

Дигитални во Париз: дефиниција и конкретна примена

Дигиталот е редовно во срцето на вестите во Париз. Само погледнете во Google News:…

Купување на вашата прва станбена зграда: 10 грешки што треба да ги избегнете

Кој никогаш не сонувал да поседува станбена зграда или комплет станови во зграда за да ги стави…

Ажурирање на алгоритмот посветен на богати исечоци

Google одлучи да го измени својот алгоритам кој е посветен на богати фрагменти или збогатени екстракти. Оваа акција има за цел пред…

Како да управувате со отсуството и презентизмот во ерата на веб 2.0?

Од 2007 до 2010 година работев во Ирска во Blizzard. Секој вработен имал 7 „боледување“. Тој можеше без ...

Како да го диверзифицирате вашиот онлајн маркетинг

Изберете ги најдобрите технологии и стратегии за развој на вашиот бизнис Без разлика дали имате физичка продавница или не, маркетинг…

SEO, рационална уметност со елемент на неизвесност

Нејт Силвер е брилијантен статистичар кој е специјализиран за бејзбол резултати...и политички избори. Во 2008 година тој предвиде ...

Како да се подобри референцирањето на страницата на здружението во Google?

Клер штотуку ме праша за совет во врска со упатувањето на страницата ANR France (Association Neurofibromatoses et Recklinghausen): „Ние…

Како да се оптимизира страницата со производи на е-трговија за чевли?

„Здраво Ерван, те контактирам денес затоа што ми треба твое мислење за оптимизација. Какво изненадување! Моето стажирање…

ОДС: што е тоа и колку е важно за компанијата?

DSO, или Денови на извонредна продажба, е повторлив термин во компанијата, особено кога се гледа…

Како да го изберете вашиот консултант за оптимизација?

Пребарувачите денес играат важна улога да ве направат познати на пошироката јавност или цел…

Пинелскиот закон и правото на првенствено купување

Законот Пинел асимилира неколку принципи, неколку предности, но и неколку права од кои едно е правото на првенство.

Како да го оптимизирате управувањето со вашето продажно место?

На продажното место му е потребна ефективна стратегија за управување за да има подобра профитабилност. Ова вклучува добри ...

Веб-страница на фондацијата Карла Бруни Саркози: оправдана цена?

За време на обуката за оптимизација минатата недела, разговарав со слушателите за трошоците за создавање на страница. Цената…

Заработете пари со AliExpress, Shopify и Dropshipping?

Со секоја обука за е-трговија што ја нудам, се поставува прашањето: што мислите за Dropshipping? Можете ли да заработите пари...

Како да го уредувам насловот и мета описот на страницата? Пример за WordPress

„Здраво Ерван, сакав да те прашам дали е можно повторно да ми објасниш како да ги сменам информациите на…

Како Print може да помогне во вашата е-трговија: интеракција и уверување

Хардкор интернет корисник од 1997 година, никогаш не пропуштам можност да размислувам за придонесот на офлајн маркетингот за…

[Ажурирање] Интервју со Мехди Коли, основач на Linkeyword

  Во 2013 година, го запознав Мехди Коли за време на развојот на неговата платформа Linkeyword и ова…

Саемот: идеален за започнување на вашиот бизнис

Во моментов истражувам конвенционален или дури и традиционален маркетинг. По промотивните артикли минатата недела, денес ви предлагам...

Дали се подароците, подароците или промотивните предмети?

Редовно, придружувам неколку креатори или поискусни менаџери во размислувањето за маркетингот на нивната компанија. Многу често оваа…
како да изберете веб-домаќин

Како да го изберете вашиот домаќин за веб-проект?

Кога започнувате на Интернет, не се поставува прашањето за избор на домаќин. Го пишуваме барањето „креирај...

Како да се позиционирате на пазарот на недвижности во 2019 година?

Ле Монд штотуку објави статија потенцијално загрижувачка за сите оние кои имаат проект за недвижнини. Купувачите и…

Клучниот збор SIRET според PAA, поврзани пребарувања и Answerthepublic

Google сè повеќе има тенденција да одговара директно на корисникот на Интернет, дури и да ги предвиди неговите прашања. Кога ќе го напишете...

Чист играч: дали треба да изнајмите комерцијални простории?

Терминот чист играч најчесто се однесува на (млада) компанија која го води својот бизнис исклучиво на Интернет. Пример: веб-списание кое…

Како да креирате ефективна реклама за банер?

Банер рекламирањето е средство за комуникација што се повеќе компании го користат. Познат по…

Паметен телефон што се преклопува: кој ќе победи на натпреварот за SEO Nextlevel?

По натпреварот „SEO Hero“ од 2017 година, француските SEO се многу зафатени со натпреварот за склопувачки паметни телефони Nextlevel.…
Како функционира холограмот

Како функционира холограмот? Какви апликации за маркетинг?

Едноставно да се дефинира холограмот, тоа е 3-димензионална фотографија. Како и многу млади луѓе од 80-тите, мојата прва…

Основите за успешна деловна промена

Во постојано променливо опкружување, компаниите мора повторно да се измислуваат како што одат, на ризик од…

GDPR: позитивно влијание врз домицилацијата на компаниите

Ако напишете „домицилијација“ во Вести на Google, може да наидете на многу различни теми: Домицилија на банка. Домицилијантност…

5 причини зошто да продолжите да печатите флаери

Една од компонентите на дигиталната трансформација е „без хартија“, фактот на ограничување или дури и елиминирање на печатењето и…
Маркетинг преку е-пошта

Маркетинг преку е-пошта: наоѓање подобар начин за курирање и дистрибуција на содржина

Во последните неколку години, системите за автоматизација на маркетингот преку е-пошта имаа глобално влијание - и не е тешко…

Дигитализација на бизниси и професии: закана или можност?

Зборот „дигитализација“ полека ги напаѓа статиите на Интернет. Во секој коментар на дното на страницата или на Твитер,…

Изнајмување канцеларии во ПАРИЗ: кои се критериумите за изгледите?

Алатките за оптимизација природно овозможуваат добро рангирање на веб-локација, но исто така и поизненадувачки задачи како што е проучувањето…

Што треба да знаете пред да продолжите со престанок на активност на самовработен претприемач

И најдобрите авантури имаат крај, па нормално е да си го поставите прашањето за прекин...
софтвер за билтен

5 придобивки од софтверот за билтен за вашите маркетинг кампањи

Сè повеќе корисници ги читаат нивните е-пошта на мобилни уреди и компаниите го разбрале тоа. На…

Брзо размислување за професионална страница за рекламирање возила

B2B е-трговија и B2B мрежни платформи на крајот треба да го надминат прометот на е-трговија...

Експертиза за недвижнини: освојување на врвна позиција на Google

Уште од моите студии се заинтересирав за недвижнини. За време на мојот магистерски студии напишав дисертација „Заработувам со недвижен имот“; тогаш имам…

7-те најапсурдни преведувачки грешки во маркетингот

Во една статија за „7 фатални грешки за е-трговија“, веќе разговаравме за потребата од превод кој…

Microsoft Dynamics 365: како оди инсталацијата?

Со својот софтвер Dynamics 365, Microsoft имплементира глобално деловно решение кое комбинира моќен систем…

4 совети како (глупаво) да не го пропуштите интервјуто за работа

Додека сурфав низ печатот на англиски јазик, наидов на некои прилично чудни приказни поврзани со интервјуа за работа.…

7 фатални грешки во е-трговија

Бр. 1: Побарајте од клиентот да креира сметка за да нарача Дали некогаш сте направиле купувања…

Веб-страница на една страница: доволна за занаетчиите и нивното локално референцирање?

Здраво Ерван, моментално сум независен, консултант за веб-маркетинг. Како и вие, јас сум страстен за мојата работа. Се трудам да…

Дали сте добро рангирани на барањето „памучна газа“ во Google?

Здраво Ерван! Ќе ми треба рака, јас сум на моето досие за обука во делот зборови...

RBE: форма на смрт

На овој блог издвојувам за значителна административна тешкотија во 2018 година: „Регистар на корисни сопственици“ или…

Доминг: мода или инвестиција за тривијализирање?

Кога бев тинејџер, имав обични црни спортски панталони. Благодарение на нејзиниот златен молив, мајка ми го додаде акронимот ...

Лион главен град на дигиталните наместо Париз?

Во 2013 година, Google Penguin 2.0 опустоши многу сајтови, особено оние на малите издавачи кои злоупотребуваа точни сидра...…

Сива картичка, дружење со автомобил, патарини: кон повеќе дигитални

Администрацијата се движи кон повеќе дигитални услуги. Сите ги забораваат успесите, односно сајтовите и сервисите кои никој не ги…

Е-трговија: како најголемите ја прават разликата благодарение на нивната логистика

Електронската трговија стабилно напредува во Франција: La Tribune објаснува дека „Франција цели 100 милијарди евра во…

Како проширената реалност го оптимизира извонредниот маркетинг?

Брендовите постојано бараат нови и ефективни начини да ги убедат своите клиенти да ги купат нивните производи или да ги усвојат нивните…
Томас Дутронк на зелениот екран

Инвестиција за изнајмување: зошто да чекате?

На работа често слушам: „За неколку години планирам да инвестирам во недвижнини“. Веднаш ми се крена косата. Инвестиција за изнајмување...

Која е разликата помеѓу CMS и Framework? Која да се избере?

Неодамна, еден од моите клиенти направи неколку цитати за редизајн на неговата страница. Спонтано се движел кон…

Зошто да се инвестира во недвижен имот?

Инвестирањето во недвижен имот ви овозможува да имате корист од главниот ефект: ефектот на потпора на кредитот. Овој ефект ја мери профитабилноста…

Дигитално наспроти печатење: обложувајте се на рентабилноста, а не на вашите предрасуди!

Не сум во позиција да зборувам за хартија/печатење во рамките на комуникациската стратегија. Всушност, јас го цртам суштинското…

Студии за да го направат веб-маркетингот ваша работа!

Со дигиталниот маркетинг се појавуваат нови професии. Овој растечки сектор пречекува нови професионалци (проект менаџер…

Е-трговија: 10 идеи за пакување на вашите производи… и вашите клиенти

Од неколку години кога се развива блогот, најпрво пристапив кон прашањето за референцирање, а потоа на прашањето за е-трговија. Дали…

Создавање на старт-ап: дали размислувавте за сребрената економија?

За да создадете старт-ап, не мора да ги почитувате сите клишеа. Нема потреба да се биде белец...

Како да креирате SAS онлајн? За која цена?

Фантазија или Светиот Грал, бизнис создавањето привлекува речиси 600 кандидати секоја година (000 во 591 година според INSEE).…
B2B потрага по е-пошта

Барање за е-пошта B2b: дали треба да купувате датотеки на компанијата?

Компанија која започнува со својата дејност во 2018 година се соочува со истата голема тешкотија како нејзините постари со години...

МСП: за што е личноста во вашата маркетинг стратегија?

МСП со висок индекс на дигитална трансформација (ITN) расте 6 пати побрзо од „традиционална“ компанија:…

Канцеларија за изнајмување во Париз, онлајн методи

За правилно извршување на вашата активност, подобро е да најдете соодветен работен простор. Претприемачите се вешти во…

Виза ESTA САД: првиот чекор пред „деловна“ виза

Во април 2018 година, разговарав со вас за прв пат за визата ESTA за патување во Соединетите држави. Артиклот…

Создадете стартап: од пребарување на идеи до формалности (kbis…)

„Почеток нација е нација во која секој може да си каже дека може да создаде старт-ап. Сакам на…

Оптимизација на категоријата за е-трговија: поставете се на „моторна пумпа“

На повеќето од е-трговиите што ги следам, листовите со производи се подобро и подобро информирани и оптимизирани за…

Авто-претприемач, што треба да знаете пред да се фрлите?

Поради многуте предности поврзани со него, самопретприемништвото обезбедува опипливи решенија за спроведување на добри…

Пад на рангирањето и губење на сообраќајот: покрај креветот на Immobilier.notaires.fr

Во јуни 2016 година, ја објавив првата статија на Immobilier.notaires.fr, а потоа беше во процес на редизајнирање. Веб-страницата се најде на 13-то место…

Зошто и како да креирате виртуелна разводна табла?

Од 2013 година, блогот објаснува како да се зголеми сообраќајот и да се фатат изгледите („води“). Кога корисникот пополнува формулар или...

Градежништво: како да започнете бизнис и да најдете клиенти?

Неодамна имав задоволство да создадам неколку локации за занаетчии и градежни компании, често во фаза на создавање. Себеси…

Зошто Google не индексира страница на мојот сајт?

SEO се состои од имплементирање на сите познати добри практики за да се обезбеди правилно упатување на страницата. На…

Одете преку агенција за недвижности за да го продадете вашиот имот?

Трансакциите со недвижен имот помеѓу поединци претставуваат приближно 50% од пазарот; другата половина од недвижниот имот се продава од…

Кон држава и фирми максимално дигитализирани?

Емануел Макрон е наш претседател една година. Во оваа прилика, се вратив на неговата дигитална програма.…

Уметници: како да ги направите вашите дела познати на Интернет?

Како и секој претприемач кој го започнува својот бизнис преку Интернет, уметникот треба да се покаже за да продава.…

Патување во САД: што е ESTA?

Веќе бев во САД неколку пати во раните 2000-ти... во транзит од ЛАКС (Лос Анџелес) до...

Како да откриете истекување на вода во зграда?

Примарната цел на блогот е да го анализира пазарот на недвижности и да дава повратни информации за купувањата. Еве одиме...

Како да ги оцените клучните зборови кои генерираат сообраќај?

„Здраво Ерван, сакав да знам дали е релевантно да се пресмета односот сообраќај/клучен збор за да се знае ефикасноста на клучните зборови...

Брзина на страницата: зошто HTTP/2 во комбинација со SSL станува норма

Имплементиран од 2015 година, протоколот HTTP/2 ја нарушува брзината на вчитување на страниците и полека станува норма.…

Дали каталогот за хартија сè уште вреди во ерата на дигиталниот маркетинг?

Кога го започнав мојот онлајн бизнис во 2012 година, 100% од мојот приход дојде од природно референцирање (SEO). Поточно,…

Како Google ги индексира и ажурира страниците на веб-локацијата?

„Здраво Ерван, бидејќи сум малку на стажирање во моментот, толку повеќе во пракса, гледам малку во мојата…

Промена на име на домен: внимавајте да го задржите старото!

Животот на една компанија понекогаш минува низ промена на името: преземање/спојување, промена на стратегија, на насока... На интернет оваа...

Како да се спротивставите на блокаторите на реклами на Adblock?

Денеска безуспешно се обидов да прочитам статија пречкртана од оглас. Невозможно е да се затвори без Adblock. А…

Направете го вашиот SASU онлајн: упатства за употреба

САСУ се почесто се избира од претприемачите поради флексибилноста што ја покажува во…

Дали е подобро да го создадете вашиот старт-ап во Франција или во даночен рај?

Брисел штотуку осуди 7 европски земји кои во негови очи се вмешани во даночно затајување: Белгија, Кипар, Унгарија, Ирска, Луксембург, Малта и...

Агенција за дигитална комуникација: најдете го вашиот давател на услуги

Денес, дигиталната има централно место за секоја компанија. Сепак, соочени со се поголем број квалификувани професионалци,…
Софтвер за креирање лого на веб-страница

5 основни алатки за креирање лого на веб-страница

Наоѓањето лого при креирање на веб-локација е клучен чекор, тоа претставува идентитет. Ти можеш…

Мојот сајт е зад на Google. Како да се објасни ова?

„Здраво, моментално работам на природното упатување на веб-страницата https://www.babouche-maroc.com. Забележувам дека страницата е добро структурирана…

Е-трговија: како да продавате вино во САД?

Марион работи со компанијата Карго 2 на проект за е-трговија: продажба на вино во САД. Во моментов, на…

Уберизацијата на секторот SSII

Во областа на веб и 2.0 услуги, давателите на услуги се приклучуваат на пакетот и ги револуционизираат своите активности...

Како да го подобрам природното референцирање на мојата е-трговија?

„Ерван, доаѓам кај вас затоа што имам потешкотии со природната референца. За време на стажирањето, се соочувам со…

Булевар самрак: кога Ардисон ќе го прими Сквизи

Еднаш, ќе зборувам за SMO (оптимизација на социјалните медиуми) и затоа генерирањето сообраќај/публика од мрежите...

Дали правописните грешки треба да се користат за оптимизација?

„Здраво Ерван, имав прашање за природна референца. Правам веб-страница и направив…

Опис на работата: ловец на недвижнини

Агент за недвижнини специјализиран за истражување на недвижнини, ловецот на станови е посредник кој е одговорен за…

Дали е сериозно да имате идентична ознака за наслов и идентична ознака H1 на страницата?

Прашањето на неделата е за светилникот и тагот <h1>. Дали треба да бидат различни на...

Лажни прегледи на клиенти на Google и TripAdvisor: добар план?

Кога две компании се вратени на Интернет, содржината генерирана од корисниците ќе…

Карта за позиционирање на конкурентот на SEMrush: Што да се заклучи?

Прашањето на неделата е поврзано со бенчмаркингот и конкретно како клучните зборови ги одредуваат нашите конкуренти на…
рингишпил на веб-страница

Дали треба да користите рингишпил за вашиот сајт?

Во 2017 година, многу е-трговија сè уште нудат рингишпил на нивната почетна страница. Така често се поставува прашањето...

Изнајмување на мебел во Париз: дали има нови услови?

Пазарот за изнајмување на мебел во Париз постојано се развива, како и секој сектор во развој. Овие промени се случуваат со ...
Конзола за пребарување на Google 2

Зошто Google Search Console? Како да го поставите?

„Здраво, би сакал да ставам HTML-код на google serach конзолата на страниците на страницата на компанијата. Не…

Која е разликата помеѓу бесплатен SSL сертификат и платен сертификат?

Минатата недела Мајкл доби понуда од компанија да ја премести својата страница на HTTPS. Google повеќе не дозволува ...

Користете платформи за блогирање за да создадете мрежа од врски?

„Прашање на неделата“ од Фабрис: Кога пребарувате во Google на пример „Блог Тахити“, првите резултати укажуваат на…

Зошто мојот сајт исчезна од Google? Пазете се од дупликат содржина!

„Здраво Ерван, си дозволувам да ти пишам затоа што имав проблем во мојата компанија.

Референци за покер: предвидливото повлекување на Партуш

На 15 мај 2013 година, една статија во Ле Монд го објави повлекувањето на Партуш од онлајн покерот. Прво отстрането од…

Референци за е-трговија: квалитетот на страницата има предност пред врските

Загрижени за нивното присуство (или поточно нивното отсуство) во рангирањето на пребарувачите, многу готвачи…

Канонската ознака: да се ограничи дупликатната содржина на вашата страница

Ренд Фишкин штотуку објави видео за ознаката „rel=canonical“ и нејзината најдобра можна употреба. Не може да се игнорира оваа ознака...

Откријте и поправете ги грешките 404 со Screaming Frog

„Здраво Ерван, заедно разгледавме некои работи на веб-страницата на компанијата каде што ја вршам мојата пракса: aptatio.com. Јас…

Еколобрејж: како да помогнете на страница со невообичаени празници и викенди?

„Здраво г-дине БАРГАИН, јас работам за здружението Еколобрејж (ekolobreizh.bzh) со седиште во Финистер во Сент Гоазец.

Дали текстот треба да биде скриен или отстранет на мобилната верзија на страницата?

SEO прашање на неделата: „Здраво Ерван, се надевам дека сè оди добро од твоја страна (можеби на одмор)...

Адвокат: 10 идеи за наоѓање клиенти на интернет

Уредбата 2014-1251 од 28 октомври 2014 година, која се однесува на средствата за комуникација на адвокатите (= рекламирање), им дозволува да испратат…

Која е максималната должина на наслов во SEO?

Во 2011 година, МОЗ тестира различни должини на наслови во една статија. Не е изненадувачки, овој напис потврдува: Важноста на…

Фактори за рангирање во 2017 година: Студијата SEMrush

SEMrush штотуку објави студија за факторите за рангирање во Google. Методологијата е особено интересна во…

Google им дава помала вредност на скриените текстови

Блогот MOZ штотуку објави статија на тема „како Google се справува со скриениот CSS/javascript текст?“. На…

Зошто не се надоврзувам на некои барања за понуда...

Неодамна го добив следното барање за понуда: Општо земено, секој професионален контакт што го добивам останува доверлив. Освен…

Упатства за квалитет на пребарување: како Google го оценува квалитетот на содржината

Google штотуку ги ажурираше своите Упатства за квалитет на пребарување на 11 мај. Ова се препораки за користење на…

Дали треба да користите лебници за вашиот сајт?

„Здраво Ерван, имам прашање за употребата на лебни трошки на ниво на оптимизација. Дали е подобро да се користи презла…

Оптимизација на оптимизација за е-трговија: од каде да започнете?

Бидејќи работев за Formaouest или UCO во контекст на курсевите за е-трговија, чувствувам дека одредени студенти се беспомошни на…

Како да направите брза веб-ревизија на натпреварот?

Како да знам дали имам шанси за добро рангирање на барање? Дали вреди…

SEO: дали мојот сајт има токсични врски? Дали треба да ги отфрлам?

Стефан работи на страницата http://combiercocktails.fr; откако ги погледна неговите врски од Ахрефс, тој чувствува дека овие присутни…

Дали Google и Youtube фаворизираат одредени претседателски кандидати?

Здружението Data for Good штотуку започна студија преку својата страница Algotransparency за да изрази загриженост за истакнувањето на…

Колку долго да го видите ефектот на врската на вашето рангирање?

Ако го следите овој блог неколку недели, или дури и ако сте следеле SEO на некој друг начин, вие ...

Избор на клучни зборови: мора да освоите клиенти, а не посетители!

Ерве размислува за можностите за развој на сообраќај кон неговата страница: дали е добра идеја да се долови толку многу…

Сите наши совети за правилен избор на вашиот статус

EURL, SARL, SA… има многу правни статуси за една компанија и не е секогаш лесно да се следат…

Како да гарантирате убедливи резултати за анкета?

Анкетата игра централна улога во многу области, особено во бизнисот каде што оваа алатка овозможува да се процени мислењето на…

Натпревар за херој за оптимизација: кои први лекции да ги научиме?

Во ноември 2016 година, Wix објавува статија во која објаснува зошто нивното решение за оптимизација е најдобро: http://www.wix.com/blog/2016/11/10-reasons-why-wix-seo-is-the-best stride, на…

Направете веб-страница: изберете ја вистинската платформа!

Сакате да креирате веб-локација, но се двоумите помеѓу различните решенија? Неколку совети кои ќе ви помогнат да изберете…
долга опашка на Google Ads

Како да се стремите кон долгата опашка со Google Ads?

Во SEO како и во SEA, пребарувањето за клучни зборови е одлучувачко. 80% од вашиот сообраќај ќе доаѓа од клучни зборови…

Брза ревизија на е-трговија и фокусирање на дупликат содржини

Филип забелешки за неговата е-трговија, lucasdelli.com: Дека секоја варијација на боја/производ одговара на URL. Како резултат на тоа, многу датотеки…

SEO International: која стратегија да се усвои за да се освои неколку земји?

Прашањето за оптимизација на неделата е за меѓународно оптимизација. Кои се најдобрите практики ако таргетирате неколку…

Агенција за комуникација: вистинска професионална обнова

Преиспитајте ја вашата работа во агенција за комуникација Дигиталната експлозија радикално ја трансформираше маркетинг средината. Комуницирајте…

SEO: зошто Google не ја прикажува мојата ознака за мета опис?

Прашање на неделата: зошто Google не ја прикажува мојата ознака за мета опис? „Го сменив насловот и…

Бекап, миграција и редизајн на страница под WordPress

[Одрекување: Јас не сум професионалец во Wordpress!] Идејата е овде да ги документирам различните чекори што ги имам…

Како правилно да го референцирате вашиот камп? Оптимизација за експресна ревизија

„Здраво Ерван, ја преработив мојата листа на клучни зборови на Семруш. Ги зедов клучните зборови Moténo и оние…

Дали може да се состави извештај на AdWords од избришани клучни зборови?

Прашање на Google Adwords оваа недела за промена на SEO: како да пронајдете избришани или ставени клучни зборови на чекање…

Позиција нулта: како да се биде на врвот на Google?

Прашањето на неделата се однесува на тема никогаш не третирана до сега на овој блог: нултата позиција или…

Размена на врски: како да избегнете казна на Google Penguin?

Сè уште во 2017 година, некои SEO-и очигледно никогаш не слушнале за Google Penguin. Сакам ова „партнерско барање“ како доказ...

Како да се повикате на страницата за аудиовизуелни говорни услуги?

Во моментов работиме на референцирање на Voix-Off-Pros.fr, специјалист за аудиовизуелни говорни услуги. Инаку, кога спонтано зборувам за ...
Огласи

Практичен случај: 12 едноставни совети за кампања на Google Ads

Денеска ја разгледувам кампањата за реклами на еден пријател. Ви предлагам да направите заедничка турнеја и…

Практичен случај: дали вашата страница е оптимизирана за оптимизација?

Благодарение на Силви за прашањето на неделата, што се однесува на пример за оптимизација на веб-страница. „Здраво Ерван,…

Која е долгата опашка во SEO? (Инфографик)

Природното референцирање или SEO се состои од заземање на првите позиции во Google за да се фати максимален сообраќај. И…

Како да се измери влијанието на природното референцирање (SEO)?

Референтно прашање „на неделата“: „Здраво! Зедов слобода... да ти оставам порака на телефонската секретарка...

KPI за е-трговија: повратни информации за студијата на Волфганг Дигитал

Со седиште во Ирска, Wolfgang Digital е научна маркетинг агенција. Тие ги базираат своите одлуки за веб-маркетинг на анализа на податоци.

SEO: дали треба да се плашиме од дупликат содржина за нејзината оптимизација?

Сандрин ни дава задоволство да придонесеме на блогот со прашање за дупликат содржина: „Здраво,…

Работилница за референцирање: проучување на локација за керамичко сликарство

По е-трговија пред 2 недели, овде проучуваме изложбен сајт кој ја претставува понудата на уметник на…

Дали треба да го прифатиме форматот за забрзани мобилни страници (AMP)?

1/ Што е AMP? Конкретно, AMP им нуди на корисниците на Интернет многу рафинирана верзија на страницата: Според една статија…

Како да ја пропуштите вашата е-трговија? 5 грешки кои треба да ги избегнувате

Прв рефлекс кога некој ми зборува за референцирање на е-трговија? Погледнете ја сообраќајната крива во…

ERP со отворен код: дали навистина вреди?

Комуникацијата во една компанија е едно од клучните прашања во вашиот професионален живот. Брзо комуницирајте со...

Блогирање на Le Monde или Huffington Post: добар план за оптимизација?

37-ми потсетник: SEO = линкови + содржина. За содржината, обично сега имате идеја што да напишете…

Пишување содржина: дали треба да ги повторувате клучните зборови?

Прашање на неделата: "Здраво! Се надевам дека сте добро! Како што веќе ви кажав, јас...

Брзина на страницата: какво е влијанието на грешките во Javascript или W3C?

Прашање за SEO на неделата: „Здраво Ерван! Би сакал да го знам влијанието на 71 грешка во javascript (терминали…
Проценете ја тежината на клучниот збор

Како да се процени тежината на клучен збор или барање?

Прашањето е примено по е-пошта на 17. и веќе сме на 08. Затоа, време беше да го разгледаме!…

Како да се обучите за веб-маркетинг и да најдете работа?

Во последниве години, експлодираше понудата за обука за SEO / веб маркетинг. Сакам да го групирам во 5 категории…
волк ѕид улица

Сè, сега: синдромот Волкот од Волстрит

Само што го гледав, 2 години доцна, „Волкот од Волстрит“ од Мартин Скорсезе. Филмот започнува...

Што прави пренасочувањето 301? 6 прашања за да знаете сè

1/ Што е пренасочување? Пренасочувањето се состои од насочување на корисникот на Интернет од еден URL на друг. Класични случаи:…

Генерирање публика на YouTube: стратегијата на Јул

Го открив раперот Јул следејќи го YouTube каналот на господин Џеј Деј и анализирајќи еден од неговите клипови. јас…

Како да фатите повеќе сообраќај со оптимизирана структура?

Структурата на вашата страница влијае на вашето рангирање во пребарувачите. 2 еднакви локации, но изборот…
мобилна веб стратегија

Студија на ADOBE: 4 столба за ефикасна мобилна веб-стратегија

ADOBE во септември 2015 година објави недвосмислена студија наречена „Мобилниот е единствената стратегија“. Јас доаѓам од таму…

Која е работата на ИТ консултант во SSII?

Доаѓањето на дигиталната технологија генерира раѓање на нови професии и огромни можности за работа. Можеме да добиеме идеја...

Еуро 2016: целни се критиките на францускиот тим?

Фудбал на интернет бизнис? Не е прв пат.... па дури ни донесе и линкови (Ouest-France, Allez-Brest...). Како…

Која е употребата на платформата за управување со податоци?

Иако сè уште премногу често се погрешно разбрани од професионалците за маркетинг, платформите за управување со податоци се сите бесни. ИМА…
AB Тестирање - Интернет бизнис

Google Analytics A/B тестирање: оптимизирајте ги вашите конверзии!

А/Б тестирањето и оптимизацијата на конверзија го немаат местото што го заслужуваат во веб-маркетингот... или на овој блог...
Бајпас Блоктел

Блоктел: што ако (конечно) се префрлите на Влезен маркетинг?

Од 1 јуни 2016 година, владата формираше листа на спротивставување на определувањето, наречена Блоктел. Валкани…
клиент датотека за пребарување на е-пошта

Дали треба да купите датотека за е-пошта од клиент за вашето пребарување?

Зад прашањето што го насловува написот Дали треба да купите датотека за е-пошта од клиент за вашето пребарување?, постојат…
Купете клучни зборови на Google

Како да купите клучни зборови во Google?

Прашањето може да ве изненади, но многу корисници на Интернет се прашуваат како да купат клучни зборови во Google: јас…
Планирање на клучни зборови

Како да се фати сообраќај на израз или клучен збор?

Темата е веќе опфатена во различни форми на блогот: како да се придобијат посетителите, да се фати сообраќај…
Третман на рак на Adwords

Како да знаете кој поседува сајт, име на домен?

Како и нашата галаксија, бројот на интернет корисници и интернет страници постојано се зголемува. Меѓу новите сајтови, не сите нудат…
arton1413

Запознајте го францускиот Tech Quimper - 20 април 2016 година

Оваа среда, 20 април, беше организиран состанок во Quimper околу францускиот Tech Brest+. Целта е да…
Локалните резултати агенција за недвижности pont l abbé

Како да се повикате на страницата на агенција за недвижности?

Новите агенции за недвижности се отвораат секој ден... додека други се затвораат во исто време. Агенциите за недвижности се компании…
ROPO теми

Веб за складирање: дефиниција и примери на релевантни стратегии

Веб за складирање е сè поголемата тенденција на корисниците на Интернет да бараат информации за некој производ, пред…

Презентација на ProvideUP, платформа за испорака на проекти

Во мојата претходна статија, спомнав меѓу можностите за аутсорсинг задачи, употребата на платформи како Codeur, Upwork итн.

Бенчмаркинг: порталот за недвижности за нотарите на иднината

Бенчмаркингот е уметност на проучување на вашите конкуренти и извлекување на најдоброто од нив за вашиот бизнис. Методот развиен со години...
Идеи за клучни зборови

Дали треба да ги исфрлиме клучните зборови во корист на идеите?

Маркетингот на пребарувачот (SEM) се потпира на истражување на клучни зборови: Без разлика дали во…
Профитабилна е-трговија

Може ли вашата е-трговија да заработи пари еден ден?

Додека се дружев на Buzzsumo една вечер, наидов на статија објавена на yourstory.com: Објавена на…
Барометар за е-трговија

Кои технологии и веб трендови да ги прифатите за вашата страница?

Редовно добиваме барања за понуди за редизајнирање на сајтови. Две главни категории: сајтови креирани на платформи…

Недвижен имот по мерка: новите продажни шифри

Принципот на недвижен имот по мерка полека се наметнува на камениот пазар, трансформирајќи ги традиционалните кодови на трансакцијата.…
SSL HTTPS Google SEO

Како HTTPS влијае на SEO во 2016 година?

Од август 2014 година и објавувањето на SSL како критериум за рангирање на Google, имавме можност директно да се занимаваме…
Целта за оптимизација за брендирани клучни зборови

Брендирани клучни зборови: дали треба да ги насочите конкурентните клучни зборови во SEO?

МОЗ штотуку објави статија за оптимизирање на страница за брендирани клучни зборови, клучни зборови или фрази кои…
Искуство во продавницата за книги во Амазон

Кога е-трговијата ја зајакнува малопродажбата

Во PONT-L'ABBE (29120), град со 8 жители каде штотуку ги поставивме нашите канцеларии, се чини дека бизнисот е во лоша состојба.…
совети-иновираат-како-стартап

Иновирајте како стартап, состојба на умот и алатки: извештај за настанот

Технополот Quimper Cornouaille ја организираше дебатата „Иновирајте како стартап“ на 28 јануари 2016 година. Овој настан е основан…

FBA: дали треба да му доверите на Amazon складирањето и испораката на вашите производи?

Програмата FBA (исполнување од Амазон - исполнета од Амазон), им овозможува на е-трговците да ја делегираат на Амазон логистиката на…

Зошто негативните критики се од суштинско значење за е-трговија

Powerreviews штотуку објави студија за негативни критики и нивното влијание врз приходите од е-трговија. Тоа докажува…
Фактори за рангирање на Google MOZ

Фактори за рангирање на оптимизација за страница во Google

Се прашувате како добро да ја позиционирате вашата страница во Google? Овде ќе се занимаваме со факторите за рангирање на SEO…
BREITLING REPLICA WATCH - Интернет бизнис

TPE, SME: внимавајте на хакирање на вашата „стара“ страница!

Многу компании се на интернет со години. Стара локација што не еволуира може да биде…

Практичен водич за локално и регионално оптимизација на Google

Првата верзија на овој локален водич за оптимизација датира од 12 година. Дојде од првата размена по е-пошта...
Напишете професионална е-пошта

Како да напишете совршено професионална е-пошта?

Денес ќе излеземе од 100% рамката за веб маркетинг... но не толку. Навистина, пишувањето е-пошта е…
Оценка за квалитет на пребарување на Google

Водич на Google за оценки за квалитет на страницата

Само за внатрешна употреба, Google штотуку официјално ја објави целосната верзија на својот водич за евалуација за прв пат.
Пример кампања за е-пошта

Кампања за е-пошта: 6 моќни совети за успех

За да ја емитува својата порака на Интернет, една компанија има неколку веб-маркетиншки канали: SEA, SEO, SMO, affiliation, display...

Google Search Console: основата на SEO

Пребарувачите, особено Google и Bing, им обезбедуваат на веб-администраторите моќни алатки за да ги поддржат во…

Може ли е-трговија без оптимизација?

Штотуку прочитав статија од англиската страница „Практична е-трговија“, од 30 октомври 2015 година. Во оваа статија, авторот,…

Сајт за е-трговија на оптимизација: 10 универзални совети

Овој месец, имавме задоволство да размислуваме за онлајн стратегијата на трговскиот сајт. Значи, тука се…

50 конкретни идеи за да го направите вашиот сајт и вашата компанија познати

„Да бев до последниот долар, би го потрошил на односи со јавноста“. Да немав повеќе...

Како да комуницирате на интернет во време на криза? Случајот BIGARD

Во изминатите неколку дена, кризата со свинско месо беше во вестите: Златото во 2015 година, без оглед на секторот на активност и…

Оптимизација за црна шапка: тест за експлозија на врската Attracta

Attracta е американска компанија за алатки и услуги за оптимизација. Оние кои користат сметка на Hostgator редовно ги добиваат своите понуди.…

Осврти на опцијата за видливост на пребарувачот Godaddy

Додека обновував име на домен на Godaddy, наидов на ова: маркетинг пакувањето е…

Среќни празници: Како SEO се подготвуваат за тоа

Мислев да оставам лаконски „Среќни празници и се гледаме во 2015 година“. Но, тоа беше малку тесно во однос на бројките...

Научете ги техниките за поврзување на оптимизација за црна капа со Cdiscount

Задолжен за упатување на убава е-трговија неколку месеци, одвреме-навреме ги прегледувам лидерите...

Стапка на кликнување и рангирање во Google: кратенка Attracta

Во својата најнова мејлинг кампања, Attracta тврди дека ги разнишува извесностите на SEO: „Кој е критериумот број 1 што ...

Е-репутација: како да ги замолчите озборувањата?

  Неодамна имав можност да се занимавам со прилично интересен случај за управување со е-репутација. Прв контакт со клиентот:...

Каква стратегија за оптимизација за 2015 година? Дали имате план?

Денес, добив барање за понуда за преземање локација за патување. Спонтано сакав да ...

Објавата на Франсоа Ролин за евтино оптимизација

Објава на Франсоа Ролин: „Ислам... од franceinter I - Транскрипција: од 2:05, Франсоа Ролин…

Генерирање сообраќај на веб-локација: правењето врски не е доволно!

Влезни врски сочинуваат околу 40% од факторите за рангирање на страницата во пребарувачите. Првиот инстинкт...

Цитат за оптимизација: моите топ 10 барања за оптимизација

  [Ги средував моите пораки... и сакав да го споделам со вас. Јас мислам дека…

Пренос на кликање 2014 според позицијата на страницата во Google

Назад кон основите со студија објавена на блогот на МОЗ на 1 октомври. Се однесува на стапката на кликање…

Митот за 200-те фактори за рангирање на Google

  Се сетив на тоа во претходната статија: секој алгоритам ги исполнува критериумите. Но, оние на Google не…

Референцирање на вашата веб-страница ефикасно и брзо

Ова прекрасно ветување произлегува од е-пошта што штотуку ја добив (да, да, во октомври 2014 година). Без да го побарате тоа...

Жипе против Саркози: кој победува на мрежата?

Никола Саркози и Ален Жипе во Кан за време на Г20, 3 ноември 2011 година (E. FEFERBERG/AFP).…

Како да рангирате страница за клучниот збор „Зелена позадина“ во Google

  1/ Клучен збор: карактеристики и тежина. Волумен: клучниот збор зелена позадина има одреден потенцијал за…

SSL електронскиот сертификат, средство за упатување

Google штотуку објави на својот блог за веб-администратори дека „HTTPS“ сега ќе биде ранг-фактор за неговиот пребарувач.

Оптимизирајте ја големината на сликата со Yahoo! Smush.it

Брзината на вчитување е важна за страницата: придонесува за добро корисничко искуство: а…

Живеете од пасивни приходи со Интернет?

Дали можете да живеете со пасивни приходи со Интернет? Сè зависи од тоа што го нарекувате „живот“. Да земеме две прилично популарни сајтови…

Преглед на е-трговија 1 и 1: како да не пукате во брзата помош?

Еден од моите клиенти ме праша што мислам за понудите 1 и 1. Наместо да се оди на…

Google Penguin SEO Казнено решение – Панда

Иако ТВ-програмата не ме инспирираше вечерва, ме контактираше вебмастерот на страницата http://www.alovelyworld.com, кој се запозна…

Линкови (врски, нетлинкирање…): со каква стратегија да се започне?

Врските се многу силен знак за популарност за пребарувачите. Но, кога станува збор за линкови, ...

Загарантирана прва страница во Google со SEOTAGE и GREEN SEO

Во текот на изминатите неколку недели кога бев навистина заинтересиран за Твитер, остварив многу контакти, некои од нив со програмери. јас…

Рангирање на Google за терминот „легален англиски“

Дали мислите дека SEO е резервирано за ултра-конкурентни изрази како „откуп на кредит“? Па не.…

Како да изберете агенција за оптимизација и да ја оцените нејзината референца?

  Без разлика дали се на веб или на хонорарни сајтови, услугите за оптимизација / оптимизација се многубројни. Како…

Рециклирајте ја неговата содржина за да произведете нови статии

На 27 февруари 2013 година, ја објавив статијата „Како добро да ја рангирате вашата страница на пребарувачите“. Неговото лекторирање...

Куќа на фарма: раната на преговарачот за недвижнини?

Кога работев на нотар како преговарач, бев доста горд на моите проценки во однос на цената ...